Kevin Huybrechts met B-Fast naar Nepal

Op 29 mei 2015

We konden Kevin gisteren opbellen, toen hij samen met het rest van het B-Fast-team op de luchthaven in New Delhi in India wachtte om koers te zetten naar Kathmandu in Nepal. Het team was daar verzeild geraakt omdat het vliegverkeer boven de Nepalese hoofdstad te druk bleek. “Het is frustrerend dat we niet ter plaatse geraken, omdat je zo snel mogelijk hulp wil bieden, maar we wachtten rustig af terwijl de nodige contacten gelegd worden. Ons team is nog steeds bijzonder gemotiveerd”, klonk het rond 13.30 uur.

Een half uurtje later stuurde Kevin een sms: “We vertrekken binnen 35 minuten!” Voor Kevin is het de eerste echte missie bij B-Fast. “Ik ben al mee op oefening geweest in Denemarken en voor Kongo was ik opgeroepen, maar die opdracht is toen afgeblazen. Voor mij kriebelde het. Mensen helpen zit mij in het bloed. Ik ben al zestien jaar brandweer man en zit al zes jaar bij de civiele bescherming.”


Voor Kevin en zijn team is er nu genoeg tijd verloren gegaan. “We willen nu echt aan de slag gaan, want alle hulp is er meer dan welkom. Bij aankomst zal een team onmiddellijk het terrein op gaan, terwijl een ander team het tentenkamp zal opstellen. Normaal gezien zullen we een tiental dagen ter plaatse blijven.” (VDT)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is